JUO logo

about
projects
contact us

The Office of the National Rail Safety Regulator

office of the national rail safety regulator
office fitout

+ location
+ construction value
+ area
+ date
+ scope

Level 6, 2 Mill Street, Perth
$590,000
370m2
2014-2015
Full design service

Located within an irregularly shaped tenancy on Level 6 of 2 Mill Street, Perth, the design of the Perth branch of the Office of the National Rail Safety Regulator playfully accommodates the open plan and built areas of this office environment, yet offers a very practical configuration with increased circulation and a fresh aesthetic.

Upon entry from the lift core visitors are invited into a clean, contemporary, unmanned reception area that uses reflective surfaces on the walls and floor creating an illusion of space and grandeur. A perforated plasterboard ceiling softens the acoustics from these hard surfaces ensuring an “echo chamber” effect was not created.

Exiting the reception area into the open plan environment, the workstations are flanked by the built offices selectively located to retain the impressive vista of the view beyond. The workstations were further set back from the perimeter glazing improving circulation beyond that of a normal office layout and increasing accessibility to the view outside. Two large bay windows offer views towards the Swan River and iconic Kings Park, being utilised as breakout and meeting spaces, creating appealing sanctuaries to encourage staff away from their desks at lunchtime, increasing camaraderie between staff.

The colour scheme and striking window graphics were reproduced using local materials replicating the corporate image of the ONRSR Adelaide office.