JUO logo

about
projects
contact us

Dymocks

dymocks karrinyup
retail fitout

+ location
+ construction value
+ area
+ date
+ scope

Karrinyup Shopping Centre
$352,000
226m2
2010 - 2011
Full design service

The intention of the design for this Dymocks store in Karrinyup was to utilise the faceted shopfront to the store’s advantage. The entrance has been defined and framed by the typical Dymocks column detailing, with the Dymocks red shopfront bulkhead running across the entry and continuing across the face of the lift wall, to increase its presence and visual impact to shoppers from a distance. The entrance and signage faces the main circulation routes from the escalators bringing shoppers to this floor. The larger length of the shopfront has been utilised to create a contemporary, interesting and engaging display by playfully using one of Dymocks standard branding elements and repeating it 3 times across the shopfront glass. The larger shapes will be extruded into acrylic displays with clear “invisible” shelves within them to facilitate the display of merchandise, whilst the smaller shapes will be articulated with vinyl.

The counter has been strategically positioned to allow easy wayfinding and service to customers, whilst enabling good passive surveillance of the store by staff. The ceiling space has been divided to create a more intimate feeling within the store, with bulkheads aligning with the wallbays and enabling the clean mounting of a television screen within the store.